Sütlü Mısırın Faydaları

Sütlü mısır, anavatanı güney Amerika olsa da, Türkiye’de üretimi en çok yapılana ürünler arasında. Sütlü mısır bir aperitif olarak haşlanıp ya da patlatılarak (közlenerek) gün içinde tüketilebilir. Besleyicidir ve tok tutar. Kilo aldırmaz, diyet yapanlar rahatlıkla yiyebilirler, yağsız ve sossuz bir bardak sütlü mısır, bir dilim ekmeğin kalorisine eşittir.


Sütlü Mısır Faydalı Mıdır?

Sütlü mısır içeriğinde vücuda faydalı pek çok vitamin barındırır. Bu sebeple hem besleyici hem de oldukça sağlıklıdır. Tam bir lif deposu olan mısır tüketilmesi  sonucu,  vücut için gerekli lifleri sağlar. İçinde, düşük yağlı karbonhidrat, B1 vitamini, folat, B3 ve B5 vitamini, niasin, patatonik asit ve magnezyum ve fosfor minerali bulunur.

Ancak son yıllarda besinler arasına özellikle mısırın GDO’lu (genetiği değiştirilmiş mikroorganizma) olabilmesi sebebiyle, organik olduğu kesin bilinen yerlerden alınması ya da mümkünse yetiştirilmesi tavsiye edilir.

Sütlü Mısırın Faydaları


  • Lifli olması sebebiyle hazımsızlığı ve kabızlığı önler.
  • GDO’lu olmadığı sürece kansere karşı savaşır.
  • Gözlere ve cilde iyi gelir.
  • Şeker hastaları için faydalıdır. Zira kandaki şeker seviyesini düzenlemeye yardımcıdır.
  • Kalp krizi riskini %10 azaltır. Kolesterol seviyesini düşürür.
  • Sütlü mısır hazırlanışı:
  • Sütlü mısır evde hazırlayabilmek için iki farklı seçenek mevcuttur. Bunlar haşlamak ve patlamak (közlemek)

Kaynak
sutlutarifler
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu