Kabızlığı Gideren Bitkiler





-Kabızlıkta taze meyveler, sebzeler ve kepekli ekmek yemek bağırsak fonksiyonlarına yardımcı olur.

-Nişastalı ve yağlı gıdalar kabızlığın giderilmesine yardımcı olamaz.

-Mineraller ve yağlar müshil görevi yapmazlar. Sadece dışkıyı yağlayarak çıkmasına yardımcı olurlar.

-Çavdar ekmeği yenmelidir. Sebze çorbaları içilmelidir. Erik reçeli, bal, üzüm, kayısı, elma, ıspanak ve salata yenmelidir.

-Özellikle pırasa, bamya, mercimek, kepek ve kepekli gıdalar, yulaf, keten tohumu, mürdüm eriği, posalı meyve, zeytinyağı ve bol sıcak su tüketmelidir.

-Yemeklere yağ az katılmalı ve kuru baklagiller tüketilmelidir.

-Lavanta çiçeği çayı, ebegümeci çayı, Hind yağı ile portakal suyu karıştırılır, keten tohumu ezilir, limonataya karbonat konur ve bunlardan biri aç karına içilir.

-Marul, ıspanak, pazı, balkabağı ve semiz otu kaynatılır ve bunlardan birisinin suyu aç karnına içilir.

-Sıcak suda bal eritilir içilir. İncir zeytinyağına batırılır ve yenir.

-Elma (kabuğuyla) kur erik, kuru soğan, sarımsak, lahana, çemen, aklar ot, havuç, domates, kereviz, portakal reçeli, yaş üzüm, kayısı, karadut, kiraz, pancar, kavun, portakal ve ayva faydalıdır.

-Beyaz ekmek, peynir, yağlı et, yumurta ve muz yenmemelidir. Kaynatılmış incir sirkeye batırılır ve suyundan içilir. Kiraz, armut ve elma faydalıdır.

-Muz, incir ve süt kaynatılmalıdır. Sonra yemelidir. Ahududu kabızlığı giderir.

-Akasma müshil etkisi vardır. Günde 0,5 gr toz halinde alınabilir.

-Akdiken kabızlığa iyi gelir. Meyvelerinden yapılan şurup müshil etkisi gösterir. Akdiken kabuğu kabızlıkta kullanılır. Kurutulmuş ve öğütülmüş kabuklarından 50 gr. alınır yarım litre suda kaynatılır ve balla günde bir iki bardak içilir. Meyvesi toz haline getirilir. Bundan günde 2-4 gram kadar su içinde eritilir. Ve içilir. Günde 1-2 bardak veya fincan içilebilir.

-Aloe vera kabızlığa faydası vardır. Müshil etkisi vardır. Anason peklik giderici etki gösterir. Tohumu çay gibi demlenir. Ardıç yaprakları ve tohumları kaynatılır. Suyu içilirse kabızlığı giderir.

-Aspir müshil etkisi vardır. Kabızlık için balla tatlandırılarak içilir. Kabızlık için aspir çiçekleri kaynatılır suyu içilir.

-Badem yağı çocuklardaki kabızlık tedavilerinde kullanılır. Müshil etkisi gösterir. Bal veya pekmezle karıştırılan badem yağı yedirilir. Badem yağı: kabızlığı giderici, mikropları öldürüçü, yumuşatıcı ve derj çatlamasını önleyici olarak kullanılır. Yanıklara dü sürülür.

-Basur otu kabızlık için yaprakları ve çiçekleri kaynatılır ve içilir. Bezelye kabızlığa faydalıdır.

-Çavdar unundan yapılan ekmek hafif müshil etkisi gösterir. Ceviz yağı kabızlığı gidermede kullanılır.

-Çiğdem kabızlığı giderir. Kökü ve çiçekleri kaynatılır suyu içilir.

-Dut mide bağırsak hastalıkları için kullanılır. Kabızlık yapar. 10 gram dut kökünün kabuğu 200 gr suda kaynatılır ve süzülür. Hazırlanan bu çay müshil etkisi gösterir.

-Ebegümeci çayı içilir. Ebegümeci kabızlığı giderir. Çiçekleri, yaprakları veya kökü kaynatılıp içilir. Günde 3-4 çay bardağı içilebilir. Çiçek veya yaprağından günlük 4-5 gram tüketilir. Elma öğle yemeğinden önce yenen bir elma, bağırsakta bakterilerin çoğalıp azalmasını ayarlamada rol oynar ve bu sayede kabızlığı önler. Elma bağırsak sistemindeki bozukluklara faydalıdır. Lifli olduğu için bağırsakları temizler. Elma yemeklerden önce yenirse kabızlığı giderir. Elma mide bağırsak hastalıkları için iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır.

-Kuru eriğin de kabızlık giderici etkisi vardır. Erik akşamdan ıslatılan erikler sabah aç karına yenirse faydalı olur. Hafif müsil etkisi vardır.

-Eriğin kabızlığı giderici etkisi vardır. Erik ve kayısı suda ezilir ve yenir. Erik ve kayısı kompostosu içilmelidir.

-Frenk üzümü kabızlık için kullanılır. Yapraklarından ve meyvelerinden çay demlenir.

-Fesleğen tohumları kaynatılır suyu içilirse kabızlığa iyi gelir. Fesleğen çiçeği, tohumu ve yaprakları kullanın çayı demlenir. Bundan 1-2 bardak içilir.

-Gelibor kabızlığı önleyici etki gösterir. Müshil etkisi gösterir. İdrar artırıcı etki gösteri. Meyveleri sıcak suda demlenir. Bu çaydan günde 2-3 bardak içilir. Meyveleri sıkılarak usaresi çıkarılır. Turşusu yapılır. 1 bardak sıcak suya öğütülmüş kabuğu veya çiçeklerinden 1 tatlı kaşığı konur ve demlenir.

-Gül kuru gül kabızlık etkisi gösterir. 10 gr kuru gül yarım litre suda kaynatılır ve sudan günde bir iki bardak içilirse kabızlığa iyi gelir. Gül yapraklarından yapılan reçel kabızlığa iyi gelir.

-Hind yağı kabızlığı giderir. Müshil olarak kullanılır. Hind yağı müshil etkisi olan bir yağdır. İnce saçlar için kullanılır.

-Hodan müshil etkisi gösterir. Isırgan otu müsilaj etkisi vardır. Ispanak kabızlığı giderir. Ihlamur kabızlığa faydalıdır. İğde kabızlığa iyi gelir.

-Taze incir kabızlığı giderir. Müshil etkisi gösterir. 1 bardak suya 2 kuru incir katılır kaynatılır ve suyu içilir. Kabak kabızlığı giderici etkisi vardır.

-Keten tohumu yağı kabızlığa karşı kullanılır. Keten tohumu lif (posa) kaynağıdır, kronik kabızlığı önler. Müsilaj etkisi vardır. Bitki kökenli öströjen (fitoöstrojenler) içerir. Keten tohumu yağı omega-3 yağ asidi içerir.

-Nergis müshil etkisi gösterir. Kabızlık için kullanılır. Patlıcan kabızlığı giderici etki gösterir.

-Prasa kabızlığa faydalıdır. Salep müsilaj etkisi vardır. Kabızlığı giderir. Saparna kabızlığı giderici etki gösterir. Sarımsak kabızlığı giderici etkisi vardır.

-Semiz otu kabızlığı önleyici etki gösterir. Sağır dili kabızlığa faydalıdır. Siklamen müshil etkisi vardır.

-Sinameki kabızlığı giderici etkisi vardır. 1 bardak suya 1 tatlı kaşığı katılır ve demlenir. Kalın bağırsakları çalıştırır. Bağırsak tembelliğini giderici etki gösterir. Sinameki müshil etkisi vardır.

-Sütleğenler müshil etki gösterir. Şeftali çiçekleri kabızlık için kullanılır. Şahtere kabızlığı giderici etki gösterir. Şalgam kabızlığı tedavi edicidir.

-Sinirli ot kabızlığa iyi gelir. Şeftali kabızlığı giderici etkisi vardır. Şeftali çocuklar kabız olunca şeftali yedirilebilir. Tavşan kirazı pekliğe faydalıdır. Tavşan kulağı kabızlığı gidericidir. Tur kabızlığı giderici etkisi vardır. Üzüm kabızlığa faydalıdır. Yasemin kabızlığa faydalıdır. Yer elması kabızlığı önleyici etki gösterir.

-Yulaf kabızlığı önler. Müshil etkisi vardır. Dışkılamanın normalleşmesini sağlar. Zeytin ve zeytinyağı kabızlık için kullanılır. Sabahları birkaç 1 çorba kaşığı içilirse müshil etkisi gösterir.
Daha yeni Daha eski

İletişim Formu