WordPress ile Blog Açma

En çok kullanılan içerik yönetim sistemi (CMS) unvanını kazanan WordPress, blog yazarlarına da ücretsiz blog oluşturma hizmeti sunmaktadır. WordPress ile dakikalar içerisinde ücretsiz bir blog oluşturabilir, blogunuzla milyonlarca kişiye ulaşabilirsiniz.

Bu makalede “WordPress’te nasıl blog oluşturulur?” sorusunu, ekran görüntülerinin de yardımıyla 7 adımda cevaplayacak, anlatacağım. Bir bakıma adım adım “WordPress blog açma rehberi” oluşturacağım.

1. Adım: Ücretsiz blog oluşturmak için en iyi alternatiflerden bir tanesi WordPress’tir. WordPress’te yeni bir hesap oluşturup, blog açmak için başvurmanız gereken adres ise http://tr.wordpress.com’dur.

Bu web sitesine girerek, “Web Sitesi Oluştur” butonuna tıklayarak blogunuzu açmak için gerekli ilk adımı atmış olursunuz.


2. Adım: “Web Sitesi Oluştur” butonuna tıkladıktan sonra karşımıza tema seçme sayfası gelecektir. Bu sayfada blogunuzun içeriğine uygun olduğunu düşündüğünüz bir tema seçmeniz gerekmektedir.

Burada tercih ettiğiniz bir temanın üstüne tıklayıp seçiminizi yapabilirsiniz. (Blogunuzun temasını daha sonra değiştirme şansınız da var. Yani bu adımda seçeceğiniz tema yerine daha sonra farklı temalar seçebilir, dilerseniz ücretli bir tema da satın alabilirsiniz.)


3. Adım: Tema seçimi kadar önemli bir adım da blogunuzun adresini belirlemektir. Bu adımda blogunuza uygun bir ad belirlemek gerekmektedir.

“Alan adı veya anahtar sözcük girin” yazılı kutucuğa blogunuzun alan adı (adresi) olmasını istediğiniz kelimeleri (i,ü,ö,ç,ş gibi Türkçe karakter içermeyecek şekilde) yazmanız gerekmektedir.

İlginç ve akılda kalıcı bir adres blogunuzun başarıya ulaşmasında size yardımcı olacaktır.


4. Adım: Alan adınızı seçtikten sonra (Ben örnekte “sosyalmedyaders“i seçtim.) yapmanız gereken size uygun olan paketi seçmektir.

Ücretli seçenekleri tercih ederek .com veya .net ile biten bir blog da açabilirsiniz ama ben bu makalede ücretsiz paketi anlatacağım.

Eğer seçtiğiniz alan adı başkası tarafından daha önce kullanılmamışsa, WordPress size ücretsiz olarak “wordpress.com” alan adına bağlı bir adres oluşturacaktır. Örnekte de “sosyalmedyaders” için “sosyalmedyaders.wordpress.com” adresinin oluşturulduğunu görebilirsiniz.

Bu adımda yapmanız gereken o adresin yanındaki “Seç” butonuna tıklamanızdır. (Dilerseniz daha sonra da .wordpress.com ile biten adresinizi .com veya .net gibi ücretli bir alan adına yükseltme şansınız var.)


5. Adım: Alan adımızı belirledikten sonra, WordPress’te kullanacağımız paketi seçmek gerekiyor.

Bu aşamada “Ücretsiz Paketi Seç” butonuna tıklayarak ilerliyoruz. (Dilerseniz paketinizi daha sonra da yükseltme şansınız var.)

6. Adım: Paket seçiminin ardından WordPress’te hesap oluşturma aşamasına geçiyoruz. Bu aşamada kullanmakta olduğunuz bir E-posta adresinizi yazarak istediğiniz kullanıcı adını ve parolayı oluşturmanız gerekiyor.

Kullanıcı adınızı unutmamanız için “Bir kullanıcı adı seçin” başlıklı bölüme adınızı veya blogunuz için belirlediğiniz adresi yazmanızı öneririm. Örneğin ben “sosyalmedyaders”i seçtim.


7. Adım: WordPress’te hesabınızı da oluşturduysanız artık bir blog sahibi oldunuz demektir. Tebrik ederim. Ancak her şey bitmiş değil, hatta yeni başlıyor denilebilir. Artık yeni sayfalar oluşturup, yazılar ekleyip blogunuzu zenginleştirmeniz gerekli. Bunun için kullanacağınız panel aşağıda görüldüğü gibi oldukça basit ve kullanışlı.

İlk blog yazınızı soldaki “Yayımla” başlığının altındaki “Blog Yazıları” satırındaki “Ekle” butonuna basarak ilk blog yazınızı yayımlayabilirsiniz. Bence ilk yazınızı yazmak için çok da geç kalmayın!..


Bu arada bloguma nasıl ulaşacağım ve ziyaretçiler blogumu nasıl görecek diyorsanız, oluşturduğunuz alan adını yazarak blogunuza ulaşabilirsiniz.

Örneğin ben “sosyalmedyaders” alan adını seçmiştim ve bu bloga sosyalmedyaders.wordpress.com adresinden ulaşabilirim. Aynı şekilde okurlarınız da bu adresi kullanırlar. Siz de seçtiğiniz alan adının sonuna .wordpress.com adresini ekleyerek blogunuza ulaşabilirsiniz.



Kaynak
http://okanyuksel.com/2016/01/wordpress-blog-acma-rehberi


Daha yeni Daha eski

İletişim Formu