Söz konusu meyeveler olunca faydalarıda saymakla bimiyor. Peki meyveleri ne kadar doğru tükettiğimiz hakkında yeterli bilgiye sahipmiyiz. Meyve tüketmeyen insan yok gibidir.Herkesin sevdiği bir meyve kesinlikle vardır. Anca meyvenin en güzel yeri neresidir denildiği zaman buna cevap olarak kabuklarıdır diye verecek insan sayısı çok adır. Haklı da sayılırlar…Ancak meyvelerin kabuklarının da sağlığa ne kadar faydalı olduğunu bilmek için kivi kabuğunun faydalarına bakmak herhalde yeterli olacaktır.
Florida Üniversitesinde Beslenme Profesörü olan Doktor Susan Percival bazı önemli antioksidanlann kabukta bulunduğunu belirtiyor.
Kivi Kabuğunun Yararları
İnce, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşır. Tırtıl yiyormuş gibi hissetmek istemiyorsanız içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırabilirsiniz veya kağıt kadar ince dilimleyip salatana koyabilirsiniz.
Kaynak
Kivi Kabuğunun Yararları
İnce, tüylü kabuğunda bulunan kimyasal bileşenler bakteri ve kolibakteri ile savaşır. Tırtıl yiyormuş gibi hissetmek istemiyorsanız içeceğinizin içine toz haline getirip karıştırabilirsiniz veya kağıt kadar ince dilimleyip salatana koyabilirsiniz.
Kaynak